Als u overweegt over te stappen op zonne-energie, hoe belangrijk is veiligheid dan voor uw beslissing? Als u potentiële installateurs ontmoet, zult u waarschijnlijk veel horen over kWh en PV-materialen. Ook zult u waarschijnlijk worden geconfronteerd met ingewikkelde berekeningen die u aan het dagdromen zetten over toekomstige besparingen. Maar heeft uw installateur het ook over veiligheid?


Als u kiest voor traditionele zonnetechnologie, waarschijnlijk niet. En dat is een gemiste kans voor een belangrijk gesprek. Als u naar de energieoplossing van Enphase kijkt, zult u zien waarom veiligheid zo belangrijk is.

Simpel gezegd: Enphase is een van de veiligste zonnetechnologieën op de markt. Het komt er allemaal op neer hoe de zonne-energie wordt verwerkt en van uw dak naar binnen wordt gebracht.

Onveilige stroom
Alle zonnepanelen gebruiken de energie van de zon als gelijkstroom (DC). Een traditioneel zonnesysteem gebruikt een omvormer die in de buurt van uw groepenkast wordt geïnstalleerd om gelijkstroom om te zetten in veilige, huisvriendelijke wisselstroom (AC) die u elke dag gebruikt. Om dit te doen, laten traditionele zonne-energiesystemen potentieel onveilige gelijkstroom door alle draden vanaf uw dak naar beneden de omvormerkast in stromen. Dat is een lange weg om af te leggen voor gelijkstroom, en er kan veel misgaan. Als de draden beschadigd zijn of de verbindingen falen, kan de gelijkstroom uit de elektrische leiding springen en brand veroorzaken.

De oplossing van Enphase: altijd en alleen wisselstroom
Hier wijkt de oplossing van Enphase af van andere oplossingen. Onze revolutionaire micro-omvormers worden op elk zonnepaneel op het dak bevestigd. Ze zetten gelijkstroom meteen om in wisselstroom, zodat er nooit potentieel onveilige stroom door de draden in en om uw huis gaat. Met Enphase gaat er dus alleen wisselstroom door uw huis, van elke micro-omvormer helemaal naar uw koelkast, televisie of tablet... Welk apparaat dan ook, Enphase voorziet het veilig van stroom.

Veiligheid boven alles
Overstappen op zonne-energie is een van de beste dingen die u kunt doen voor het milieu en uw energiekosten. Maar de kans is groot dat u dat allemaal al weet. Dat betekent dat het tijd is om wat dieper te kijken naar alle dingen die het ene systeem echt van het andere onderscheiden. Veiligheid zou bovenaan die lijst moeten staan, en er is geen veiligere optie dan Enphase.

Dus als u probeert te bedenken wat de beste keuze is voor uw huis en gezin, zorg er dan in ieder geval voor dat u geen gelijkstroom over uw dak laat lopen. Met de juiste technologie hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over AC of DC. Als u kiest voor Enphase kiest u ook voor Hera-Greenenrgy.
Hera-Greenenergy levert en installeerd uitsluitend zonne-energie systemen met Enphase.